perjantai 3. elokuuta 2012

Dumelang part 2 - Las Vegas edition

Nyt on viikko vierähtänyt täällä, hurjaa! Hyvin oon viihtynyt ainakin tähän mennessä. Asun siis Botswanan ainoan yliopiston kampuksella, vaihtarit on laitettu paikkaan, jota kutsutaan Las Vegasiksi. Täällä päin maailmaahan on tällä hetkellä talvi, joten illat ja yöt ovat jäätävän kylmiä. Aurinko laskee kokonaan siinä kuuden maissa, ja täällä tulee hyvin nopeasti kylmä ja pimeä. Ero päivän ja illan välillä on todella suuri, aivan toisenlainen kuin mihin Suomessa on tottunut. Mä nukun tällä hetkellä kerrasto päällä ja kolme vilttiä päällekkäin ja se ei todellakaan ole liikaa! Kuulemma myöhemmin täällä ei saa nukuttua taas kuumuuden takia, joten odottelenpa tässä niitä täydellisiä öitä...

Las Vegas

Asuntola on aika karu, mutta ensimmäisen illan shokin jälkeen tähän on tottunut jo vallan hyvin. Se ensimmäinen ilta.. noh.. Asun siis opiskelukaverini Nicon kanssa samassa huoneessa. Nicon läsnäolo tuli hyvin havaittua ekana yönä, kun Nico ilmeisesti selvitti passitarkastusta vielä Frankfurtin kentällä - sen verran paljon saksalaisia sanoja kuulu kämpän toiselta puolen perus nukkumisköhinän seasta. Huone on yhteinen, mutta välissä on väliseinä, joka peittää noin 2/3 huoneesta. Huoneessa on sänky, kaapit, pöytä ja pari hyllyä. Tyyny on muuten aika mukava!




Me tehtiin ekana iltana heti niin sanottu huoneratsia, ja katottiin, mitä kaikkee kivaa löytyy kaapeista ja sänkyjen alta. Ratsian saldona oli pari oikein ystävällisen näköistä hämistä. Ensimmäisen illan suihku oli jääkylmä. En muista, koska oon palellut niin paljon kuin sieltä suihkusta ulos astuessani. Siinä oli kyllä voittajafiilis, kun oli tämän pohjoisnapaoperaation suorittanut. Ekojen päivien aikana kuuluikin kampuksella urbaaneja legendoja lämpimästä suihkusta, ja siellä muka käyneitä pidettiin sankarillisina satuhahmoina. Yhtä piristävä kokemus oli niin sanotun toimivan vessan etsiminen. Tilannehan oli se, että tarjolla oli kolmenlaisia vessoja. Vaihtoehdossa A tarjolla oli vessa, jossa ei ollut lainkaan lukkoa. Vaihtoehto B taas tarjosi meille vessan, jossa ei ollut valoja. Vaihtoehto C tarjosi molemmat, valot ja lukon, mutta tämä vessa ei taas vetänyt laisinkaan. Siinäpä oli suomipojalla ihmettelemistä. Näiden vaihtoehtojen kanssa oppi elämään tosin melko hyvin, mutta ei ollut yhtään pahitteeksi, että alkuviikosta paikallisten opiskelijoiden saapuessa saimme lisää vessavaihtoehtoja saataville. Ja Ah sitä hetkeä, kun pääsi ensimmäiseen lämpimään suihkuun! Nyt tilanne on täällä siis erittäin hyvä, mitä nyt vessojen kahvat välillä irtoilee, vettä ei tullut joku aamu koko rakennuksessa, ja sähköt katkes kokonaan yheks illaks keskeyttäen mm. Batmanin leffanäytöksen alueen ostoskeskuksessa - mutta se onkin sitten aivan toinen tarina taas se!

Tuuletusaukko vessan katossa


Hylättyjen vessojen kerho


Tunnelmat sähkökatkoksen aikaan

Homemade handle

Hämiskaverit



P.S. Mitä kävikään nettitilanteelleni? Kävin kysymässä asiaa uudestaan tyypiltä, joka on vastuussa näistä kämpistä, jossa minäkin asun. Kuulemma netin saa kuntoon ehkä siinä neljässä kuukaudessa, jos silloinkaan! Me hankitaan siis Nicon kans reititin, niin voidaan käyttää molemmat Nicon nettiä. Ehkäpä se on kuitenkin se helpoin ja nopein ratkaisu.

2 kommenttia:

  1. Hyi ***** noita hämiksiä!

    VastaaPoista
  2. hahaa pyry vähän hauskaa meilläkin stoppas kerran leffaelämykset varmaan vartiksi teatterissa mutta syy ei koskaan selvinnyt! teillä on siellä näköjään myös erilaista eläinkantaa mitä university of pretorian asuntola tarjos, hauskaa lukee sun blogia, terveisin lakatuun!

    VastaaPoista