keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Sunnuntaiajelu Lesothoon

Viime torstaina hypättiin oman vuokra-automme Toyota Yariksen kyytiin joka Yaris Litmasenakin tunnetaan ja tehtiin viiden päivän reissu Lesothoon. Idea tästä oli syntynyt viikkoo aikasemmin yhessä illassa, mutta onneks saatiin road trip toteutettua. Nico oli kuskina, minä pelkääjän paikalla kartturina ja takapenkillä kujeili myös jenkki Paige ja japski Ryu. Matkan alku ei menny ihan putkeen, koska ei saatu navigaattoria matkalle mukaan. Piti siis pärjätä perinteisellä tiekartastolla. Lisäksi unohdin todistuksen kämpille siitä, että mulla on lupa olla Botswanassa joulukuun puoleen väliin asti. Onneks huomasin tän siinä vaiheessa, kun oltiin hakemassa autoa niin pääsin kuin pääsinkin jopa maasta pois ja takasin. Ajettiin yhteensä noin 2200 kilometriä, joten hyvin paljon tuli istuttua auton kyydissä. Mutta hyvä niin, koska ei oltais ikinä millään muulla tavalla nähty niitä seutuja joita nähtiiin kuin omalla autolla.

Lesotho oli todella hieno paikka. Luulenpa, että se tuleen oleen korkealla, kun lopussa mietin suosikki maita, jossa oon täällä kiertänyt. Vuoristoiset maisemat oli aivan mahtavia, muita turisteja ei näkynyt ja välillä ei näkynyt itse asiassa ketään muita. Maserussa eli Lesothon pääkaupungissa tilanne oli tietysti vähän erilainen (jatkuvasti tööttäävät taksit ilman mitään syytä), mutta suurimmaks osaks vietettiin aikaamme pienissä kylissä tai kaupungeissa. Jotkut kylät oli kuin aavekyliä ja oli hienoa olla rauhassa keskellä ei mitään ja vaan nauttia eristyksissä olemisesta verrattuna muuhun Afrikan hälinään. Lesotho oli kuin toisesta maailmasta verrattuna Etelä-Afrikkaan, vaikka onkin siis täysin E-Afrikan ympäröimä. Paimenia kulki shaaleineen tien vieressä ja vuorilla, ja perinteisiä asumuksia näky vuorten rinteillä jos minkälaisilla vuoristokylämestoilla. Lapset kulki yksinään tai porukassa pitkiä matkoja vuoristoteitä pitkin eikä autoja juuri näkynyt.

Yli kahessa tonnissa liikuttiin ekana päivänä useesti. Toisena päivänä mentiin lähemmäs pääkaupunkia yhteen pieneen kylään ja vallattiin mäkiä edelleen hienoissa maisemissa vuohien ja aasien ympäröiminä. Viimesenä päivänä tuli kokeiltua ekaa kertaa vielä vähän "ratsastamista". Ehkä joku paikallinen pikkupoika saatto taluttaa sitä hevosta, mutta kuitenkin! Melkosta hakemista oli touhu alussa, kun heiluin kuin mitkäkin perussuomalaisten kannatusluvut, mutta pikkuhiljaa touchi alko löytyyn ja olihan se erittäin hienoa ja rentouttavaa puuhastelua niissä maisemissa.

Oon lisäillyt ilmeisen ahkerasti kuvia tänne, koska kuvien tallennustila loppui, mutta oheisesta linkistä näätte kuvat. https://www.dropbox.com/sh/75zrwo5q5w8ienc/6Yx5P53Rzr Myös tän videon avulla pääsee varmaan ihan hyvin meidän road trip tunnelmiin:



Sunnuntaina ois lähtö yöbussilla kohti Pohjois-Botswanan Kasanea, josta alkaa meidän "loppureissu". Kolmen viikon aikana tulee käytyä viidessä eri maassa, joissakin vain nopeasti kääntymässä ja joissakin kunnolla fiilistelemässä. Tuun matkan jälkeen nopeesti käymään vielä pariks yöks Gaboroneen, jonka jälkeen on edessä paluulento Suomeen. Suomessa oon toivottavasti 20. päivä joulukuuta. Sitten onkin viiden kuukauden seikkailu Afrikassa ohi. Reissulle en ota mukaan läppäriä, joten seuraava ja todennäköisesti viimeinen blogikirjotus tulee raapustettua Suomesta käsin. Kiva, jos joku on siellä jaksanut tätä blogia lueskella! Jossei aiemmin törmäillä niin hyvää joulua kaikille ja koittakaa jaksella siellä loskan keskellä. Minä yritän vastaavasti selviytyä lämmöstä ja hiekkarannoista!

2 kommenttia:

  1. Todellakin oon jaksanut lueskella blogias ja ihastella kuvia. Niin nopeasti se aika on vaan vierähtänyt ja kohta istutaan yhdessä joulupöydässä herkuttelemassa ja kuuntelemassa tarinoitas ihmeellisestä matkastasi! Sitä odotellessa. Vallan mainiota loppureissua! <3 -Sis

    VastaaPoista
  2. Huhhuh, varmaan ollu aivan uskomaton reissu! Videokin oli tosi näyttävä! Avartavaa loppureissua ja tervetuloa takaisin! T: Corporate Governance :D

    VastaaPoista